28. mrt, 2015

Donderdag 26-03-2015

De volgende ochtend draai ik weer in de familiescène mee door op tijd mee te ontbijten. Vervolgens belt Peter Wijn aan om me te vervoeren van Badhuis De Bilt naar Amersfoort. Onderweg wisselen we veel invalidenpraat uit want Peter heeft zijn middenvoetsbeentje gebroken in januari en een nieuwe lichte kneuzing heeft hem weer terug geworpen in de revalidatie. “De Kreupele helpt de Lamme, dit is geen originele btb vondst maar komt van Peter Wijn himself. Ook begrijpt hij nu na het bezoek aan Badhuis De Bilt mijn voornemen om dit uiterst goed en prettig leesbare (…) feuilleton naar analogie van “House of Cards” “House of Baths” te noemen. In Amersfoort is het werk een stuk efficiënter en de werkafspraken lopen ook lekker door. Niet in het minst omdat ik ook met een sportartsenversie van het EPD (elektronisch patiënten dossier) aan de slag kan en hiervoor een afspraak heb met mensen van Care Point. Dit leek Guido en mij een taak waar ik naast de verminderde patiëntenzorg mee aan de slag kan.

De rolstoel heeft een minder fijne onderbeensteun in de zin dat ie ook een beetje naar binnen weg wil zakken, en wat ik het liefst niet heb, is dat mijn been plots op de grond klapt, en erger nog dat ik daardoor reflexmatig heel sterk mijn bovenbeenspieren aanspan. Thuisgekomen door fijn taxiwerk van Wim Nieuwenhuijse, blijkt alleen Bibian met 2 vriendinnetjes in huis en als ik me op mijn bekende rustplek op de bank heb genesteld, haalt Bibian koffie voor me. En ’s avonds luistert Janna zelfs naar me tijdens het repeteren voor het pianospelen als ik aanspoor om nog maar eens een paar maten te herhalen.

De knie is na deze werkdagen wel wat gevoeliger en ik ben blij dat ik even een paar dagen rust heb zodat het been tot rust kan komen.